Inimesed ummistavad teadmatusest politsei teenindusbüroosid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kodanikud vajavad Eestisse tulekuks viisat ning riigipiiri ületamise kohta tehakse passi märge.
Venemaa kodanikud vajavad Eestisse tulekuks viisat ning riigipiiri ületamise kohta tehakse passi märge. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Hoolimata ammusest seadusemuudatusest, tulevad iga päev inimesed politsei teenindusbüroosse viisakutseid nõutama.

«Kuigi reisieesmärki tõendava kutse esitamise tingimusi muudeti juba 2009 aastal, siis kahjuks ei ole kõik inimesed sellest muudatusest veel teadlikud,» ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida prefektuuri büroo juhataja Thea Roots.

Ta rõhutas, et inimestel ei ole vaja isiklikult tulla PPA teenindusbüroosse kutset vormistama, vaid vajadusel saavad nad selle omakäeliselt kirjutada, et kutsutav saaks selle koos teiste vajalike dokumentidega viisa taotlemiseks esitada.

«Soovime rõhutada, et see, millised dokumendid peab viistaotleja Eesti saatkonda või Eestit esindavasse saatkonda esitama, sõltub saatkonna asukohast ja täpsemat infot saab konkreetse välisesinduse kodulehelt,» ütles politseiameti pressiesindaja Katrin Rohtla.

Seda, kas konkreetsesse riiki minemiseks, tuleb küllakutse esitada või mitte, saab täpsemalt teada vastava riigi välisesindusest, kuhu reisitakse.

Politsei soovitab enne viisa taotlemist kindlasti vaadata välisministeeriumi kodulehelt, milliseid dokumente sihtriiki sisenemiseks nõutakse. Küsimuste korral tuleb ühendust võtta viisataotlust menetleva esindusega. Kogu informatsioon viisataotlusi menetlevate esinduste kohta on leitav Välisministeeriumi kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles