Noortega sõlmitakse teadlikult ahistavaid töölepinguid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud noored on suveks leitud töö üle nii rõõmsad, et ei vaevu uurima, kas nendega sõlmitud leping on ikka korrektne.
Paljud noored on suveks leitud töö üle nii rõõmsad, et ei vaevu uurima, kas nendega sõlmitud leping on ikka korrektne. Foto: SCANPIX

Majutusasutusse suveks töötajaid otsinud naise sõnul sõlmitakse noortega teadlikult seadusevastaseid töölepinguid ning seda on kerge teha, sest paljud ei loe enne allkirja andmist lepingut läbi.

«Ülemus andis valida, kas leian suveks töötajad või olen ise nende asemel,» rääkis Õhtulehele noor naine. Uute töötajatega sõlmiti ahistavad töölepingud, kus oli näiteks kirjas, et tööandja võib suvalisel ajahetkel nad tööle kutsuda, inimene peab ülemuse käsul tegema töid, mis pole tegelikult tema ametiülesanded, ning graafikut koostades jäeti nad puhkusepäevadest ilma.

Vaid mõni üksik töötaja protesteeris ning nende nurinat vaigistati lausega, et tegu on konfidentsiaalse asjaga ning sellest rääkides rikuvad nad lepingut. «pean ütlema, et tegelikult selliseid reaalseid lepingu läbilugejaid oli vähe, mistõttu käituti nendega hiljem ülekohtuselt,» sõnas naine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles