Alates maist saab postiga saata teise riiki ka liitiumakusid sisaldavaid elektroonikakaupu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia BL-5C aku
Nokia BL-5C aku Foto: Forbruker.no

«Liitiumakudega seadmete vastuvõtmiseks ja saatmiseks lennutranspordiga peab postil olema vastav luba ja läbitud koolitus. Alates maist on meil see luba olemas,» kinnitas Eesti Posti juhatuse liige Ansi Arumeel.

Arumeele sõnul hangiti ohtlike ainete lennutranspordiga saatmiseks vajalik luba klientide vajadusi silmas pidades.

«Kuna kliendid seda meilt küsisid, tulime nende ootustele vastu ja vormistasime loa ära.»

Euroopa Liidus on selline luba olemas veel Taani, Austria, Suurbritannia, Ungari, Hollandi, Rootsi, Šveitsi, Hollandi ja Norra postiettevõtetel.

Nüüd on inimestel võimalik tellida välismaa e-poodidest erinevaid liitiumakudega elektroonikakaupu, näiteks mobiiltelefone, tahvelarvuteid, fotoaparaate ja muud, ning neid vajadusel postiga ka müüjale tagasi saata. Samuti saavad Eesti kaupmehed saata liitiumakusid sisaldavaid kaupu välismaa klientidele. Liitiumakudega seadmeid saab saata kõigist Eesti Posti postkontoritest ja Post24 pakiautomaatidest.

«Postisaadetiste statistika näitab selgelt, et inimesed kasutavad järjest rohkem erinevaid e-kaubanduse võimalusi ning tellivad kaupu e-poodidest. Meie ülesandeks on ajaga kaasas käia ja pakkuda lahendusi, mis võimaldavad e-kaubandusel takistamatult areneda,» selgitas Arumeel.

Postiga saatmiseks peavad liitiumakud olema seadme sees ning lubatud on saata kuni neli elementi või kaks akut ühe pakendi kohta. Akud peavad olema kaitstud lühiühenduse eest ning seadmed ei tohi transportimise käigus aktiveeruda või tööle hakata.

Lisaks liitiumakudele on Eesti Posti abiga nüüd võimalik kindlate reeglite järgimisel transportida ka bioloogilist materjali, koeproove ja radioaktiivseid saadetisi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles