Kindlustusfirma: suitsuandurid võiks olla ka kortermajade trepikodades

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Raigo Pajula

RSA Kindlustuse hinnangul aitaks tuleohutuse suurendamisele kaasa suitsuandurite suurem levik ning ühistute eestvedamisel võiks andurid paigaldada ka kortermajade trepikodadesse.

«Põleng korterelamus ähvardab mitmekümne pere elu ja vara ning nagu näitab meie kogemus ja päästeameti tuleohutuse järelevalve, ei saa pahatihti loota, et põlengukoldega korteris on andur olemas,» ütles RSA kahjukäsitluse juht Eero Link.

«Andurite lisamine trepikodadesse suurendab tõenäosust, et põleng avastatakse kiiresti ning lisaks on avalikus kohas oleval anduril kasvatuslik ja meeldetuletav mõju. Samas ei asenda üks andur teist ning ka korterid ja teised eluruumid peavad olema kaitse all,» rääkis Link ning lisas, et töökorras suitsuandur on kõige lihtsam ja odavam vara- ja elukindlustus.

Märtsis vaatas päästeamet üle 854 eluruumi, millest 244-l esines puudusi. Igas kuuendas kontrollitud kodus oli probleeme suitsuanduriga. Päästeameti teatel suitsuandur kas puudus, sellel oli unustatud patareid vahetada või andur oli valesti paigaldatud. Lisaks ei leitud töökorras suitsuandureid peaaegu ühestki eluruumist, kus toimusid hukkunuga tulekahjud.

Suitsuandurid on pea viis aastat olnud kohustuslikud ja anduri puudumine võib tuua kaasa kuni 1200-eurose rahatrahvi.

Infot ja nõu suitsuanduri paigaldamise ja hooldamise kohta leiab siit http://www.suitsuandurid.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles