Inimesed eelistavad maksta rongipileti eest rohkem

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni diiselrong.
Elroni diiselrong. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi veebist ostes on rongipilet kümme protsenti odavam, eelistab 95 protsenti reisijates osta pileti rongist.

«Veebipilet on soodsam, mugavam ja võimalusterohkem, näiteks on veebist ostes võimalus 10protsendilist soodustust suurendada 20protsendini, kui osta pilet Elroni sõidukaardile.,» rääkis Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

Peale otsese hinnasoodustuse saab Ossipi sõnul rongipiletit veebist ostes valida I klassi puhul ka sobiva istekoha, seda ka oma lapsele, osta sama tehinguga kohe ka tagasisõidupilet või ümberistumisega reisi puhul pilet järgmisele rongile ja palju muudki. Ostetud piletit ei pea välja printima, piisab, kui see on kontrolörile esitamiseks telefonis/arvutis olemas.

Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste sõnul võiks ühistranspordipiletite veebimüük saada täiendavat hoogu ühtse elektroonilise piletisüsteemi juurutamisel. «Ühtne, üle Eesti sarnastel tingimustel kasutatav elektrooniline piletisüsteem võimaldaks kliendil kasutada ühte ja sama piletikandjat erinevate transpordiliikidega reisimisel,» sõnas Kaareste.

Elroni hinnangul oleks see väga mugav. «Seepärast ootame ühtse piletisüsteemi arenguid suure huviga ning püüame ise ka jõudumööda arendustöös kaasa lüüa – kirjeldasime hiljuti Harjumaa Ühistranspordikeskusele oma ideed Harjumaa ühtsest kuupiletist, loodetavasti saab ideest lähitulevikus tegelikkus, rääkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles