Kas on võimalik liiga palju treenida?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõusaal.
Jõusaal. Foto: Panther Media / Scanpix

Hiljutised uuringud kinnitavad, et treeningu soodsatel tervisetoimetel võib olla ka ülempiir ja inimesed peaksid hoidma oma füüsilise aktiivsuse mõõdukuse piirides.

Nimelt võib väga intensiivne treeningkava vanemaealistel või mingi südameprobleemiga kimpus olevatel inimestel südameataki või insuldi riski võimendada ning suurendada südame rütmihäirete esinemist ka noortel meestel, kelle senised kogemused vastupidavustreeningutel on pigem madalad, kirjutab ERRi teadusportaal.

Saksamaal läbiviidud uuring hõlmas enam 1000 inimest, enamik neist olid ületanud 60 eluaasta künnise. Umbes 40 protsenti osalejatest olid füüsiliselt tegusad 2-4 korral nädalas, 30 protsenti sagedamini ja ülejäänud 30 protsenti harjutas harvemini. Just viimaste hulgas tekkis südameatakke ja insulte kaks korda suurema tõenäosusega ning nende suremus südamehaigustesse oli isegi kuni neli korda kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles