Reisijat šokeeris kohutav olukord Balti jaamas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaamas ootesaali enam pole, on vaid mõned pingid kassade juures.
Balti jaamas ootesaali enam pole, on vaid mõned pingid kassade juures. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Üle hulga aja Tallinnas Balti jaama sattunud proua oli hämmingus selle räpasusest ja reisijavaenulikkusest.

«Emadepäeva hommikul sõitsime õega, kes üle 20 aasta ei ole Eestis elanud, hommikuse (plaani järgi kell 7.50) väljuva Peterburi rongiga Rakverre. Balti jaamas, kui seda enam jaamaks saab nimetada, saime äärmiselt ebameeldivate elamuste osaliseks,» kirjutas Helve Toomla.

Jaama WC oli tol hommikul suletud, uksel vabandus ja suunamine tunneli WC-sse. «Läksime siis tunneli WC-d otsima, käisime kogu tunneli läbi, kuid sealne ainus silt oli samuti suletud ukse taga. Peale meie otsisid seda head ja vajalikku kohta paljud teisedki, ilmselt sh Vene turistid. Balti jaamas sellist kohta hommikul ei olnud! Jätan ütlemata, kus me lõpuks oma häda tehtud saime...,» kirjeldas naine olukorda.

Järgmine ebameeldiv üllatus tabas reisijaid, kui selgus, et jaamast ei ole võimalik osta GoGroupi rongidele piletit ja seda saab ainult rongis teha.

Jahmatavad elamused naise sõnul Eesti riigi pealinna üheks väravaks nimetatud Balti jaamas sellega ei lõppenud. «Kella 8 paiku teatati valjuhääldist, et Peterburi rong hilineb tehnilistel põhjustel. Kui kaua, jäi selgusetuks,» rääkis naine. Teate peale suundus suur osa ootajatest nn jaama siseruumi, kuid ootesaali jaamas enam ei ole, selle asemel on Selveri kauplus. «Elroni kassa juures on ainul paar pinki, aga sellesse kitsukesse ruumi ei mahu kuigi palju rongi ootajaid. Ei kujuta ette, kus talvel olla, kui inimene pisut varem jaama jõuab,» imestas kirjutaja. Ta lisas, et jaama ümbrusest ei tasugi enam rääkida, kuna ilmselt on kõik koristajad koondatud. «Oli piinlik ja häbi sellise «pealinna värava» pärast!» tunnistab naine. Oma kirjas on tal ka mitmed küsimused Balti jaama haldajatele.

Kas tõesti ei teatud, et ka hommikuti rongid väljuvad ja reisijatel on tarvis WC-d? Ka soovib ta teada, miks ei ole võimalik osta ida-suuna piletit vähemalt Eesti piirides jaama kassast. Miks on likvideeriti Balti jaama ootesaal ja kus peaksid inimesed rongi ootama jaheda ja külma ilmaga? Miks ei ole Balti jaama ümbrus isegi kella kaheksaks hommikul koristatud?

«Mina saan vastata vaid Go Raili piletimüügi organiseerimise osas, sest muud teenused ja nende osutamise kvaliteet ei sõltu otseselt meist,» rääkis GoRaili arendusdirektor Jolan Ševtsov
Tema kinnitusel avanevad Go Raili kassad nädalavahetusel kell 8. «Nendest üldjuhul teostatakse rongipiletite eelmüüki, sest tegemist on rahvusvahelise liiniga ja reisijad peavad tegema oma reisiotsuse varakult,» selgitas ta. Rongis pileteid reeglina ei müüda, kuid erandkorras saab Ševtsovi sõnul 7.50 väljuvale rongile osta pileti ka rongiülema käest. «Go Rail rendib vaksalihoone pindu kassa tarbeks ja paraku ei vastuta muude, reisijate jaoks vajalike, mugavuste ja teenuste kvaliteedi eest,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles