Viis tähelepanekut, kuidas ei tohiks trenni minna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Trenni minnes võib mõnikord midagi olulist maha jääda, kõigil juhtub. Teinekord hakkab aga silma neid, kel on kombeks teha midagi valesti, mistõttu nende trenn on higirohkem, vähem efektiivsem või veel hullem – võib põhjustada vigastusi.

Fox Newsi ajakiri on välja toonud mõned nõuanded, milliseid riideid ei tasuks trenni selga panna, ja muudki.

Puuvill

Pingutustnõudvaks trenniks pole mõtet selga panna täispuuvillast riideid, ei särki ega sokke. Puuvill imab endasse higi, kuid ei kuiva väga kiiresti, mis tähendab, et suurema osa trennist peaksid rühkima märgades riietes. Higised riided mõjuvad nahale ärritavalt ja on eriti ebameeldivad pärast trenni, kui südamelöögisagedus hakkab stabiliseeruma. Märksa paremini sobivad trenniriiete materjaliks lükra ja polüester, mis võtavad nahalt higi, ent kuivavad kiiresti.

Tennised

Tennised on vabaajajalatsid, mis pole mõeldud treeningus kandmiseks. Lame tald ei paku jalale piisavalt toestust ja tennistega trenni tehes võivad jalad valutama hakata. Eriti kannatavad pahkluud, kui tegu on treeninguga, kus tuleb palju hüpata.

Tavaline rinnahoidja

Tavaline rinnahoidja trenni kuidagi ei sobi, selleks on vaja spetsiaalset spordirinnahoidjat. Spordirinnahoidjad on erineva tugevusega, pakkudes vajalikku toestust nii jooksjale kui joogaharrastajale. Tavaline rinnahoidja on liiga jäik, ebamugav ja hakkab trenni tehes nahka hõõruma.

Ehted

Ehteid ei ole sul jõusaalis vaja, need võivad muutuda väga ohtlikuks. Sõrmused, kõrvarõngad ja käevõrud võivad jääda kergesti masinate vahele või ka su trenniriiete külge. Lisaks võib trenni tegemine ehetele halvasti mõjuda. Kas sa tõesti tahad oma aksessuaare higis leotada?

Kehakreem

Kui paned selga napid trenniriided, võib sul tekkida tahtmine ka oma keha kreemitada, et see kaunim välja näeks. Ära tee seda. Kreemi ja higi segust saab libe ja kleepuv kiht, mis võib muutuda ohtlikuks, kui su käed sellega koos on ja tahad raskusi tõsta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles