Lugeja küsib: kas süüdi võib olla ka valesti parkinud auto juht, kuigi tagurdasin otsa?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parklas mõlgitud sõiduk. Foto on illustreeriv.
Parklas mõlgitud sõiduk. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

«Juhtus liiklusõnnetus, kus tagurdasin sisse pargitud autole, aga kas süüdi võib ka jääda pargitud auto juht, kui ta ei olnud parkinud sõidukit selleks ettenähtud kohale, vaid seisis maja ääres, kus ei olnud parkimiskohti? Tegemist oli poe parklaga, seega eramaa,» uurib lugeja.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.


Liiklusõnnetuse põhjuste osas arvamuse andmiseks on vaja teada kõiki liiklusõnnetuse tehiolusid ja üldjuhul vajab sellise arvamuse andmine nende tehiolude analüüsimist. Teadmata kõnealuse liiklusõnnetuse tehiolusid, on allolev vastus käsitletav eelkõige üldise hinnanguna, mis baseerub tüüpjuhtumitel.

Üldjuhul peab liikuva sõiduki juht manöövrit tehes või tagurdades tagama oma tegevuse ohutuse, sh vältima teistele isikutele kuuluva vara kahjustamist. Asjaolu, et seisev sõiduk oli pargitud kohas, kus parkimiskohad olid tähistamata, ei vabasta tagurdavat juhti kohustusest veenduda tagurdamise ohutuses. Eelöeldu tähendab, et tagurdades peab tagurdav juht teisi pargitud sõidukeid üldjuhul märkama ja neile otsasõitmist vältima.


Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles