Pangakontori sulgemise vastu kogutakse protestiallkirju

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pöide valla külaelu- ja kultuurikomisjoni eestvedamisel korraldatakse Pöide vallas protestiallkirjade kogumine Swedbanki Orissaare pangakontori sulgemise vastu.

Allkirjade kogumispunktid avatakse lähipäevil Tornimäe ja Kõrkvere kaupluses ning Pöide vallamajas ja rahvamajas, kirjutab Saarte Hääl.

Pöide vallasekretär Maire Käärid ütles, et vallaelanikel on pangakontorit kindlasti vaja, sest eriti just eakamad inimesed käivad pangast nii raha võtmas kui ka kontole panemas pangakontoris.

Maapiirkonnas on sularaha vajadus suurem: sularahaga tuleb maksta näiteks kalakaupmehele või taimemüüjatele. Ning ka koolilapsed maksavad Tornimäe poes pigem ikka sularahaga.

«Mina ei taha, et see kontor kinni pannakse,» ütles Saarte Häälele 82-aastane Orissaares elav Heljo Maandi, kes eile just pangakontorist toiminguid tegemast tuli. «Vanainimesed ei tee mingeid arvestusi automaadi aukudes,» seletas Maandi, lisades, et nägemine on vilets, eksid mõne numbriga, ja kui kaks korda valesti teed, siis kolmas kord on kaart juba läinud.

«Siis kutsu Kuressaarest inimene, kes selle välja võtab,» põhjendas vanaproua, miks tema sularahaautomaati ei kasuta. «Mina ei oska selles augus ka ülekandeid teha ja mul pole kompuuterit ka kodus,» rääkis Maandi, kes usub, et ei õpi seda oma kõrges vanuses enam ka ära.

Ettevõtja Märt Sõber toonitas, et kontori sulgemine ei meeldi kõikidele neile, kellel on mingilgi moel sularahaga tegemist. «See on ikka täitsa jama,» ohkas Sõber, lisades, et pangu siia siis sularaha sissemakse automaat, palun väga, ja mitte mingit probleemi. Kõik muud asjad on tänapäeval internetis tehtavad.

Ta möönis samas, et pank teeb tegelikult ikka seda, mida tahab. «Ma arvan, et Eestimaal on Virtsu ainuke koht, kes suutis endale automaadi välja võidelda,» ütles Sõber, lisades, et ehk allkirjade kogumisest on ikka abi või vähemalt lootust saada sularaha sissemakse automaat.

Swedbank sulgeb tänavu üle Eesti kümme kontorit, kuna panga teatel on kontoreid kasutavate klientide hulk kolme aastaga vähenenud koguni kaks korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles