Lugeja küsib: miks Elron lubab netiühendust, mida pole?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongid võivad küll kiired olla, kuid nende netiühendus ei kannata kriitikat.
Rongid võivad küll kiired olla, kuid nende netiühendus ei kannata kriitikat. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Siiani on Elron väitnud, et Tartu rongis on netiprobleemid Jõgevamaa metsade vahel. Sõitsin ise reede hommikuses ekspressiga Tartusse ja netti kasutada ei saanud, sest see oli nii aeglane. Isegi Arukülas, Jõgeva kandist rääkimata. Miks seda netiühendust lubatakse, kui seda tagada ei suudeta?» küsib rongisõitja.

Vastab Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste.

Elroni rongid on ühed esimesed Euroopas, kus on tagatud rongiülene tasuta WiFi LTE ehk 4G võrgu kaudu.

Aasta algus on aga näidanud, et eestimaalased on väga agarad veebikasutajad ning veebiliikluse maht ületas ka kõige optimistlikumad prognoosid. Ühesõnaga – olukorras, kus rongis vaadatakse HD-kvaliteedis videoid ja telesaateid või tarbitakse muud lairiba ühendusele sobivat sisu, on Euroopa mõistes eeskujulik avalik teenus jäänud kesiseks.

Ühendusprobleemid on seotud seega pigem Tartu, Narva ja Viljandi liinirongidega ning eriti neil väljumistel, kus rongi kasutab väga suur hulk reisijaid.

Kuid meil on juba käsil arendustööd ning usutavasti on aasta teiseks pooleks kõikidel pikamaaliinidel olemas uuendatud WiFi võrk, mis kindlustab rahulolu tänaste tarbimismahtude seas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles