Kuhu lähevad tuhanded autod «surema»?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müümata jäänud uued sõiduautod Hispaanias.
Müümata jäänud uued sõiduautod Hispaanias. Foto: SCANPIX

Suhtlusvõrgustikus Facebook ringleb postitus lingiga, mis avab pildigalerii sellest, kuidas ületootmise tõttu tuhanded uued autod eri riikides hiiglaslikke maa-alasid täidavad.

Veebiportaal zerohefge kirjutab, et autotootjad pingutavad kõigest väest, et varjata oma tootlikkust ja vähest nõudlust – seda eesmärgiga ikka rohkem teenida. Leheküljel näidatakse pildigaleriid erinevates riikides paiknevatest autoplatsidest, kus tegelikult seisavad uhiuued autod, mida keegi ei osta.

Veebiportaal jagab suisa aadressi, et huvilised ise satelliidipildi ja Google Street View abil saaksid veenduda, kuidas tuhanded autod kilomeetrite viisi seisavad. Näiteks asub üks selline autoplats Suurbritannias Sheernessis.

Google Mapsi tasub sisestada «Sheerness», «United Kingdom» ja «Brielle Way A249» ning seejärel uurida autotee vasakpoolset osa. Satelliitpilt annab üsna hea ülevaate, kuidas sõidukid seal seisavad.

Samamoodi seisavad sõidukid ka Suurbritannias Swindonis ja Nissanile kuuluval maa-alal Sunderlandis, Bristoli lähedal ja Oxfordshire´is, USAs Marylandis Port of Baltimore´s, Hispaanias Valencias, Peterburi lähedal Venemaal ja paljudes teistes kohtades.

Vaata pildigaleriid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles