Lugeja küsib: mida peab tegema, kui soovin pakkuda kodumajutust?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turismitalu.
Turismitalu. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

«Millised tingimused peavad olema täidetud, et luua (kodu)majutus? Plaan on kunagi tulevikus tegeleda ökoturismiga, kuid millised on minimaalsed nõuded, millised on maksud ja kus tuleb ettevõtlus registreerida?» küsib algaja ettevõtja.

Vastab majandusministeeriumi pressiesindaja Gea Otsa.

Kodumajutust võib pakkuda ettevõtja, kes on registreeritud majandustegevuse registris. Nõudeid kodumajutuse pakkujale on terve hulk ja need on kirjas majandus- ja kommunikatsiooniministri 23.05.2012 määruses nr 43 «Nõuded majutusettevõttele» (https://www.riigiteataja.ee/akt/131052012002). Näiteks peavad hoones ruumid olema tähistatud, hoones peab olema ventilatsioon, toiduvalmistamine peab vastama toiduseaduse nõuetele, hooned peavad vastama tuleohutuse nõuetele jne jne.

Majutusettevõtte registreerimise taotlus tuleb esitada valla- või linnavalitsusele, tasudes eelnevalt riigilõivu summas 19.17€.

Praegu arutab riigikogu seadusemuudatust, mille kohaselt ei pea majutusettevõtet tulevikus majandustegevuse registris enam registreerima, kuid ettevõtja peab siiski tagama majutusettevõttele eelnimetatud määruses toodud nõuete täitmise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles