Loomaaed ärgitab oma asukatele kõrvitsaid kasvatama

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsapidu Tallinna loomaaias.
Kõrvitsapidu Tallinna loomaaias. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kas te ei tea, mida vaba aianurgaga peale hakata? Tallinna loomaaed kutsub kõiki loomasõpru üles kasvatama oma aia- ja põllumaal kõrvitsaid, kaalikaid, söödapeeti, porgandeid ja teisi köögivilju.

Sellist ettevõtmist korraldatakse suuremalt juba teist aastat, kirjutab Meie Maa. Eelmisel aastal koguti kokku 600–700 kõrvitsat ja lisaks teisi köögivilju üle Eesti.

Juurikad kogus kokku DPD transpordifirma, kes on lubanud ka sel aastal viljad üle Eesti kokku korjata.

MTÜ Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi vabatahtliku Signe Kalgani sõnul annetatud viljade eest tasuta pääsmeid loomaaia külastamiseks ei saa. «See on puhtalt heategevuslik ettevõtmine loomasõpradele. Kui hakkaksime iga toodud kõrvitsa pealt pileteid jagama, oleks loomaaial odavam juba toit osta,» rääkis Kalgan.

Möödunud aastal koguti viljad kokku septembris ja neist jagus loomadele umbes jõuludeni.

Idee viljade kasvatamiseks tekkis juba kolm aastat tagasi, mil neid kasvatati
n-ö siseringis. Eelmisel aastal otsustati loomadele toidu kasvatamine ja kogumine ette võtta suuremalt.

Viljad korjatakse kokku septembris ja infot selle kohta saab tulevikus MTÜ Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi Facebooki lehelt ja Tallinna loomaaia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles