Tuntud toidupood korjab kassade juurest maiustused

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poed panevad maiustused kassade juurde, et ärgitada impulssoste.
Poed panevad maiustused kassade juurde, et ärgitada impulssoste. Foto: SCANPIX

Suurbritannia tuntud supermarketite kett on otsustanud korjata ära laste ahvatlemiseks kassade juurde pandud kommid ja šokolaadid.

Ettevõtte teatel soovib 65 protsenti ostjatest, et kassade juures poleks maiustusi, sest see aitab teha tervislikumaid valikuid, kirjutab CBCnews.


Värvilised pakendid lapse silmade kõrgusel ahvatlevad eriti just väikseid poekülastajaid ja 67 protsenti küsitletutest kinnitasid, et sellised tooted tuleks laste käeulatusest kõrvaldada.

Tesco 740 suurt poes lõpetati maiustuste paigutamine kassade juurde 20 aasta eest, kuid nüüd loobutakse sellest ka 1800 väikses poes. Selle aasta jaanuaris vahetas säästupoodide kett Lidl seni kassade juures olnud kommid välja värskete ja kuivatatud puuviljade, kaeraküpsiste ning mahlade vastu. Ka Tesco lubas katseliselt pakkuda kassade juures tervislikke tooteid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles