Soomlased said oma kultussinepi tagasi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased rõõmustavad - sinepi eksirännakud said läbi.
Soomlased rõõmustavad - sinepi eksirännakud said läbi. Foto: Fragment Turunsinappia kodulehest

Soomlastel on tänavusel grillhooajal põhjust rõõmustada, sest nende kultussinepit hakatakse taas tootma kodumaal.

Paljud soomlased olid pahased, kui 2003. aastal viidi põhjanaabrite kõige tuntuma sinepi Turun Sinappi tootmine üle Rootsi, kirjutab Yle. Viis aastat hiljem hakati seda tegema hoopis Poolas.

Nüüd teatas selle kaubamärgi omanik Unilever, et sinepi rännakud on möödas ja seda hakatakse taas tootma Soomes, kuigi mitte Turus, kus see 1948. aastal alguse sai. Sinepit toodetakse nüüd Pyhäntäs asuvas Maustaja vabrikus.

Maustaja tegevjuhi Arvo Tölli sõnul esitas Unilever neile väga konkreetsed kvaliteedinõuded. «Oleme investeerinud miljon eurot selle toote jaoks vajalikesse uutesse seadmetesse.»

Ääremaa väikses 1500 elanikuga vallas annavad ka 10 uut töökohta põhjuse rõõmustamiseks.

Maustaja on juba praegu Soome suurim kodumaise sinepi tootja ja ettevõtte käes on enam kui pool sinepiturust. Tehas on tootnud erinevaid sorte sinepit, moosi ja ketšupit alates 1977. aastast. Tölli lubas, et Turun Sinappi jõuab poodidesse jaanipäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles