Kasutajad soovitavad - parim vahend võililledest lahti saamiseks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fotod: Marko Saarna, Toomas Tatar

Tarbija24 uuris lugejatelt, milline vahend on võililledest priiks saamiseks kõige parem. Palusime hinnata kuut võilillejuurijat ja Starane mürki, mida ostetakse aianduspoodidest üsna rohkelt.

Lugejad pidasid parimaks Fiskarsi võilillenapsikuid. Ülekaalukalt sai enimhääli kõige kallim pika varrega napsik. «Kasutan Fiskarsi juurijat, mis kõlbab ka ohakate juurimiseks. Kivisel maal ei toimi, muidu on okei. Aga jah, ega nende võililledega jaksa võidelda, lihtsalt saab vähemaks neid,» kirjeldas üks Tarbija24 lugeja.

Teine lugeja lisas, et tema äi olevat Fiskarsi napsikuga väga rahul – toimib ideaalselt, õu on võilillevaba.

Kõige ebapopulaarsemaks osutus Starane mürk, mis tekitas lugejates vastakaid arvamusi. Mitmed ei soovita seda koduaias üldse kasutada. «Mürk koduaias on puhas hullumeelsus. Võilill pole umbrohi, vaid kasulik ravimtaim,» märkis üks lugeja.

Teine kurtis aga, et ta on aastaid Staranega üritanud, kuid abi on saanud ehk vaid üheks kuuks. «Siis idanevad peidus olnud seemnetest uued võililled ja kõik on samamoodi kui enne,» märkis lugeja, kes on nüüd üritanud tihemini niita, ent hommikuks olevat ikka uued õied väljas. Samas kiitis lugeja Ärni, et Starane on hea, kuna toimivat nii võilillele kui ka ristikule.

Ehituspoest öeldi, et kliendid on hinnatundlikud ning ostavad pigem odavamaid juurijaid – eriti populaarne pidavat olema ligi kümneeurone väike Gardena võilillejuurija. Ka mitmed meie lugejad andsid sellele oma poolthääle.

Siiski tunnistas üks aiapidaja, et temal on olemas nii kümneeurone Gardena juurija kui ka pika puidust varrega juurija ning viimane on parem. «Kui muidu öeldakse, et hind määrab kvaliteedi, siis nende puhul on küll vastupidi: pikk vars annab rohkem jõudu tugevamate juurtega võitlemisel ja kummardama peab ka vähem,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles