Mida teha Armeenia lavašiga?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meesigarid.
Meesigarid. Foto: Leibur

Eesti poeriiulitel on mitmeid eri sorte lavašše, millest saab kerge vaevaga suupisteid teha. Ideid Leiburi Armeenia lavaššide kasutamiseks annab Ragne Värk.
 

Meesigarid (5 sigarit)


1 pakk Etnia sarja Armeenia lavašši
50 g toasooja võid
50 g mett

Sega omavahel kokku toasoe või ja mesi. Seejärel määri viiele lavašile peale meevõie (jäta umbes veerand kogusest järele). Aseta nende peale ülejäänud lavašid. Määri peale järelejäänud võie. Seejärel rulli kokku ning prae kergelt võiga määritud pannil meesigarid kuldseks. Serveeri kohe.

Soovitus:
Soovid neid piknikule kaasa võtta? Jäta sigarid pannil küpsetamata ning paki need lihtsalt kokkurullituna piknikukorvi. Niiviisi sarnanevad need Norra traditsioonilisele Kling maiusele. Kling (või teise nimega Lefse) on norrakate keeruline küpsetis, mis koosneb imeõhukeseks rullitud ja seejärel küpsetatud tainast, mille vahele määritakse suhkru-võisegu.

Hernevõide ja makraga lavaššitasku

4 lavašitaskut
4 Etnia sarja Armeenia lavašši
75 g konservherneid
75 g sulatatud juustu
8 makrapulka
jääsalatilehti
soola, pipart

Püreesta herned koos sulatatud juustuga ning määri saadud võie lavaššidele. Raputa peale veidi soola ja pipart. Kata jääsalatilehega. Lõika makrapulgad ribadeks ning jaota lavaššidele. Pane nende peale veel salatilehti ning voldi siis need taskuks. Serveeri kohe.

Pitsa

6 Etnia sarja Armeenia lavašši
u 5-6 sl tomatipastat
soola, pipart, cayenne'i pipart
100 g singiviile
100-150 g riivitud juustu
värsket tüümiani

Määri lavaššidele tomatipasta. Raputa peale maitseks veidi soola, pipart ja cayenne'i pipart. Seejärel lõika singiviilud ribadeks ning aseta pitsadele. Raputa üle riivitud juustuga. Küpseta pitsasid ahjus 180 kraadi juures kuni juust on pealt sulanud. Pärast ahjust tulekut puista peale tüümiani.

Mini-quesadillad

6 Etnia sarja Armeenia lavašši
6 tl toorjuustu
6 tl konservmaisi
6 tl paprikat kuubikuteks lõigatuna
50 g riivitud juustu
100 g suitsukanaliha, tükeldatuna

Määri lavaššidele toorjuust. Selle peale laota ülejäänud ained. Murra lavašid kokku kolmnurgaks ning prae õliga piserdatud pannil lavašikolmnurgad mõlemalt poolt krõbedaks.

Wrapid redise-kurgisalatiga

Neljale
4 Etnia sarja Armeenia lavašši
8 redist
100 g värsket kurki
100 g suitsukana (liha kogus)
2 sl kreeka joguritit või hapukoort
1 sl tilli, peeneks hakituna
1 sl peterselli, peeneks hakituna
soola, pipart, suhkrut

Tükelda redised, kurk ja suitsukana. Sega kokku Kreeka jogurtiga. Lisa till ja petersell. Maitsesta soola, pipra ja suhkurga. Aseta valmistatud täidis lavaššide vahele ning serveeri.




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles