Eestlased kiikavad uute linnamaasturite poole

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamaastur.
Linnamaastur. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uute autode liisimise edetabelit Eestis juhivad eratarbijate arvestuses mudelitest linnamaasturid, selgub Swedbanki Eesti kolme kuu liisingustatistika analüüsist.

Swedbanki erakliendi liisingu osakonnajuhataja Tarmo Ulla teatel moodustasid tänavu esimeses kvartalis liisitud uutest sõiduautodest 36 protsenti linnamaasturid. «Nende liisimine on võrreldes keskklassi- ja väikeautodega väikeses kasvus,» lausus ta.

Ulla tõi välja, et kallimate sõidukimudelite lembus on omane Leedu liisinguturule. «Leedu liisija on juba varasemast eelistanud hinnaklassilt kallimaid sõidukeid. Esimeses kvartalis eelistas maastureid 45 protsenti Leedu liisijatest, mis on jäänud mullusega peaaegu samaks. Samas Läti uute liisitavate sõiduautode turul teevad ilma keskklassimasinad, moodustades esimeses kvartalis juba 40 protsenti liisitavatest uutest sõidukitest.

Swedbanki analüüsist selgus, et Läti liisinguturu esimest kvartalit iseloomustas väikeautode ja linnamaasturite liisimise vähenemine. Linnamaasturite alla kuuluvad mudelid hõivasid esimeses kvartalis Lätis 35 protsenti, väikeautod 16 protsenti liisitavate sõidukite hulgast. Leedu liisinguturul on suurima kasvu teinud tänavuse aasta kolme kuuga väikeautode liisimine, mis moodustas 18 protsenti liisitavatest sõidukitest.

 Liisijate vanused erinevad Swedbanki analüüsi andmetel riikide võrdluses üsna vähe. «Enamik eratarbijatest liisijatest Baltimaades on 31–45aastased, moodustades üle 40 protsendi kõikidest liisijatest. Teine suurem vanuserühm on 46–60aastased, keda Eestis on liisijate seas mõnevõrra rohkem kui Lätis ja Leedus,» märkis Ulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles