Merilai: töökohtade loomine annab kindlustunde ka püsikaupade muretsemiseks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastakümneid tagasi omandasid eestlased soome keele kõnekeelena Soome televiisiooni vahendusel.
Aastakümneid tagasi omandasid eestlased soome keele kõnekeelena Soome televiisiooni vahendusel. Foto: Caro / Scanpix

Kaupmeeste Liidu juhi Marika Merilai sõnul annab uute töökohtade loomisel põhinev kindlustunde kasv lootust, et inimesed hakkavad uuesti esmatarbekaupade kõrvalt ka püsikaupu soetama.

«Arvestades eelmise aasta tagasihoidlikke tulemusi võib eeldada, et suvekuudest alates on selle aasta lõpuks käibenumbrite vähenemine peatunud ja toidu- ja esmatarbekaupade turul oodata kasvu. Töötute arvu mõningane vähenemine ja uute töökohtade loomine annab kindlustunde ka püsikaupade muretsemiseks,» lausus Merilai möödunud nädala tarbijabaromeetri tulemusi kommenteerides.

Ta täpsustas, et jaekaubanduse majandusnäitajate paranemist võib oodata mõningase viitega, mis on seotud majanduse elavnemisega ja tööpuuduse vähenemisega.

«Siinjuures peab märkima, et 2008. aasta I kvartali jaemüük ületas 16 miljardit krooni, siis 2009. aastal samal ajal oli näitaja 13,8 miljardit ehk jaemüügi mahuindeks oli 85, siis selle aasta I kvartali jaekäive oli 12,6 miljardit ja jaemüügi mahuindeks 90.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles