Külapoe müüja pangakontori sulgemisest: vanainimesed on ikka väga tigedad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Toomas Huik

1. juulist plaanitud Swedbanki Orissaare kontori sulgemise vastu on kolme Saaremaa valla kauplustes ja teistes kohtades eilse seisuga antud kokku üle 1000 allkirja.

Näiteks Kõrkvere kaupluses luges juhataja Aave Alas kahelt poolt täis kirjutatud kahelt A4 formaadis paberilt kokku ligi 120 allkirja, kirjutab Meie Maa.

«Iga päev tuleb neid juurde. Kõik tahavad, et pangakontor säiliks. Vähemalt üks-kaks päeva nädalas peab pank küll lahti olema, et inimesed saaksid tehinguid teha. Vanainimesed on ikka väga tigedad, sest neil ju arvuteid pole ja ega nad kavatse neid omale ka soetada,» ütles kaupluse juhataja.

Allkirjade kogumine läks lahti pärast seda, kui kolme valla juhid kokku said, et ühiselt kaaluda meetmete tarvituselevõtmist.

Meie Maa andmetel plaanivad kolm valda kirjutada Swedbankile ühise pöördumise, millele lisatakse kogutud allkirjad pangakontori sulgemise vastu.

Suhtlusportaalis Facebook kutsutakse samuti inimesi üles pangakontori säilitamise eest võitlema. Orissaare vallavolikogu esimees Marili Alas avas seal lehekülje «Toetame Swedbanki Orissaare kontori tegevuse jätkamist».

Swedbank on põhjendanud Orissaare kontori sulgemisotsust klientide vähesusega ja sellega, et enamik pangatehinguid tehakse tänapäeval arvutit või mobiiltelefoni kasutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles