Raasiku avariirong läheb tõenäoliselt taas liinile

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. aprillil juhtus Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul traagiline avarii, milles hukkus kaks inimest.
16. aprillil juhtus Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul traagiline avarii, milles hukkus kaks inimest. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Aprillis Raasiku raudteeülesõidukohal õnnetusse sattunud rongil vahetatakse tõenäoliselt välja kaks vagunit, misjärel hakkab rong taas reisijaid vedama. 

Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip selgitas, et õnnetusse sattunud rongil oli ka kaskokindlustus firmas Zurich Insurance Group. Rongide tootja Stadler on teinud Zurich Insurance’ile hinnapakkumise. Ossip kinnitas, et kõige tõenäolisem on variant, et kaks avariilist vagunit vahetatakse uute vastu. Ossipi sõnul on uue vaguni umbkaudne väärtus 1,2 miljonit eurot, ent Stadleri hinnapakkumise suurust ei osanud ta öelda.

Kuna diiselrongid ei kuulu Elronile, vaid neid renditakse Stadlerile kuuluvalt ettevõttelt, siis ei tule Elronil ka omaosaluse summat maksta. «Meie saame tagasi töötava rongi ilma kuludeta,» kinnitas Ossip. Möödunud nädalal toimus omanikfirma ning kindlustusfirma kohtumine, mille põhjal järeldab Ossip, et rong hakkab uuesti sõitma 2015. aastal.

Rongiga kokku põrganud veoauto liikluskindlustuse leping oli sõlmitud Ergos. Vastavalt liikluskindlustuse seadusele kuulub hüvitamisele kuni üks miljon eurot nii rongile kui raudteele tekkinud varakahjude hüvitamiseks. Rongis hukkunu omastele hüvitatakse matusekulud ning juhul kui tal oli ülalpeetavaid, siis ka elatise vähenemise osa neile. Samuti hüvitab Ergo õnnetuses vigastatu ravikulud. Inimestele tekkinud isiku- ja varakahju nõudeid on tänaseks hüvitatud summas 4500 eurot.

Rongiõnnetust menetleb nii politsei kui ka tehnilise järelevalve amet (TJA). Politsei kriminaalmenetlus on pooleli. Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles, et politseil ei ole veel autojuhi terviseseisundit puudutavaid ekspertiisitulemusi. TJA uurib muuhulgas, kas õnnetuse hetkel vastas normidele raudtee ja rongi tehniline seisund. Ameti avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma ütles, et TJA menetlus on lõppenud, ent tulemustest antakse täpsem ülevaade tuleval nädalal.

16. aprillil põrkasid Raasikul raudteeülesõidukohal kokku Elroni neljavaguniline Tallinna-Tartu reisirong ja veoauto. Hukkusid veoautot juhtinud 59-aastane mees ja reisirongis viibinud 43-aastane naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles