Lugeja küsib: kuidas saaks heledat lakitud põrandat tumedamaks?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Hetkel on põrandalauad peitsitud kollaka tooniga ja lakitud. Soov oleks nüüd aga põrandat hoopis tumepruuniks saada. Kas pean vana laki maha lihvima ja tumedaks peitsima ning uuesti lakkima? Kas on olemas toonlakke, et saaks sama põranda uuesti üle lakkida, aga tumeda lakiga? Mis alternatiive veel oleks?» küsib remontija.

Vastab Tikkurila koolituskeskuse juht Meelis Tarto.

On olemas ka toonitavaid lakke. Põrandal peab kasutama tugevat ja kulumiskindlat lakki. Nt Vivacolor Lacquer Extra.

Parima tulemuse saab muidugi, kui vana viimistlus eemaldada ja puit peitsida tumepruuniga ning seejärel pind lakkida läbipaistva lakiga, siis ei jää nii palju pintsli jälgi ning kuludes kulub läbipaistev lakikiht, alumine peits säilitab enda tooni intensiivsuse.

Peitsiks on Tikkurila Pirtti, mida toonitakse ning seejärel lakkida vesialuselise põrandalakiga Lacquer Floor Akva.

Ülelakkimise puhul on ka alati oht, et pealekantav lakk ei sobi alumisele lakile ning see võib lahti tulla. Samas, kui alumine lakk on tugevalt aluspinnal kinni, siis Lacquer Extra on väga hea nakkuvusega ning tõenäoliselt jääb see püsima.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles