Lugeja küsib: mida teha, kui kassipoeg neelab krõbinad tervelt alla?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipojale tuleb anda talle eakohast toitu.
Kassipojale tuleb anda talle eakohast toitu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Kassipoeg ei näri krõbinaid vaid neelab tervelt alla. Kass on ise juba kolme kuune ning juba pisikesena neelas krõbinaid. Mida teha, sest kui ta ei krõbista, siis ta ei puhasta mingil määral enda hambaid?» küsib kassiomanik.

Vastab Marion Maksimov kasside turvakodust.

Kahjuks te ei maininud, mis toitusid teie kiisu sööb. Mõne firma eriti pisikeste poegade toidud on nii imeväikse graanuliga, et paljud kassid ei näri neid. Vaadake, kas toit vastab kassi vanusele! Kui vastab ja kõik korras, siis minge mõnda loomakliinikusse ja paluge erinevate firmade proovipakke. Neid jagatakse tasuta, saate proovida ja vaadata, et äkki mõnel on graanul suurem ja kass on sunnitud ka närima.

Kui kiisu kasvab juba suuremaks, võib toidu sisse segada hambakivi toitu, mille graanul on reeglina palju suurem ja sunnib kassi närima. Refleks ei luba lihtsalt tervelt alla neelata.

Kui on mure, et loomale tekib hambakivi, siis selle ennetamiseks on olemas väga tõhusad pulbrid, mida pannakse imeväike sinepilusikas kassile toidu peale. Tegu on loodusliku vetikapulbriga, mis muudab hambakivi pehmeks ja seega tuleb ta söögi ajal hamba küljest lihtsalt lahti. Eriti hea, kui kasutate seda ennetamiseks. Toote nimi on Plague off, hind umbes 18 eurot, saab loomakliinikust ja jätkub mitmeks kuuks. Seda, ma usun, pole mõtet enne esimese eluaasta täitumist kasutama hakata.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles