Swedbankist loobumist kaalub veel üks vald

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: SCANPIX

Swedbanki otsus sulgeda Orissaare kontor on kokku toonud kolme Ida-Saaremaa valla juhid, et arutada võimalikku loobumist Swedbanki teenustest. Muhu, Orissaare ja Pöidega võib liituda ka Laimjala vald.

Orissaare vallavalitsus on valmis Swedbanki teenusest loobuma, kirjutab Meie Maa. «Ultimaatumi korras me seda muidugi ei tee, eks tuleb vaadata lepinguid ja teenustasusid. Igatahes me tõsiselt kaalume seda,» nentis vallavanem Vello Runthal. «Aga meie senine klausel teistele pankadele äraütlemisel oli: niikaua kui Orissaares on Swedbanki kontor, me operaatorit ei vaheta. Nüüd takistust enam ei ole.»

Reedel kohtub Runthal Tallinnas Swedbanki peadirektoriga, otsus küpseb pärast seda.
Runthal tundis heameelt, et tegelikult algatasid protestiaktsiooni Pöide elanikud. «See oli ja on taktikaliselt hea samm, ka Swedbankile näitamiseks. Samuti tuli Muhu aktsiooniga väga aktiivselt kaasa. Loomulikult ei pea ka ma ise Swedbanki suhtumist normaalseks.»

Sisuliselt toetab neid ka Laimjala vald. «Ootame ära, milliseks pöördumine kujuneb ja siis vaatame edasi, kuidas meie käitume,» sõnas vallavanem Vilmar Rei.

Viimane kosilane teiste pankade seast käis Orissaare vallavalitsuse uksele koputamas detsembrikuus. Siis konkurendi teenustest viisakalt keelduti. «Täna on seis selline, et Swedbankist loobumise korral peame valla jaoks teenuse võtma SEB-ilt. Sest neil on postkontoris makseterminal, ülekandevõimalused jne.»

Swedbanki puhul, tõsi, on veel see alternatiivne kompromissvõimalus, et paigaldatakse sularaha sissemakse automaat, mida siiani pole. See aga enam kui poolte pangateenuse kasutajate vajadusi ei rahulda.

«Kõigi suletud kontorite asukohtadesse jäävad alles sularahaautomaadid ning enamikus kohtades hakkab peatuma Swedbanki pangabuss. Bussi graafiku vaatame jooksvalt üle ja saame sinna vajadusel kohe peatuskohti lisada,» selgitas Swedbanki jaepanga juht Ulla Ilisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles