Lugeja küsib: miks on Selga pakis üks küpsis lubatust vähem?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selga küpsised
Selga küpsised Foto: Laima kodulehekülg

«Tavaliselt on Selga küpsisepaki peal kirjas 180 g ning märgitud, et 1 küpsis=10 g. Lihtsa matemaatilise tehte abil on selge, et pakis peaks olema 18 küpsist. Nii palju, kui ma ostnud olen, on pakis alati 17 küpsist. Tean seda ka selle tõttu, et teen hea meelega tihti küpsisekooke ning et teha kolmekihilist 4x3 küpsisekooki, läheb kokku tarvis 36 küpsist. Paki peal oleva info järgi peaks täpselt kahest pakist välja tulema ehk 18+18=36. Alati jääb aga kaks küpsist puudu, sest pakkides on 17 küpsist. Tundub lihtsalt, et Selga võiks õiget infot paki peal kajastada, st kas 170 g või ühe küpsise kaal näiteks 11 g,» uuris Tarbija24 lugeja Linda.

Vastab NP Foods Eesti OÜ turundusspetsialist Kätlin Klemmer:

Tegemist on asjaoluga, et ühe Selga küpsise kaal on umbes 10 grammi, mitte täpselt 10 g. Pakendamise protsessil paneb masin seetõttu pakendisse vastavalt küpsiste kaalule kas 17 (kui küpise kaal on 10 g pisut suurem) või 18 küpsist.

Vabandame tarbija ees ebamugavuste pärast ning aasta teises pooles lubame välja tulla ka pakendiga, kus ühe küpsise kaal on paremini sõnastatud. Põhiline on siiski see, et toote ehk terve küpsisepaki kaal on 180 g ning see ei ole muutuv, sõltumata küpsiste täpsest kaalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles