Kehalised muutused sunnivad ostma aina suuremaid kingi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida pikemad on inimesed, seda suuremaks läheb ka nende jalanumber.
Mida pikemad on inimesed, seda suuremaks läheb ka nende jalanumber. Foto: SCANPIX

Viimase 40 aasta jooksul on inimeste jalanumber mitu numbrit kasvanud, selgus Suurbritannias tehtud uuringust.

Praegu on Suurbritannias meeste keskmine jalanumber 44, samas kui 1970ndatel oli see kaks numbrit väiksem, kirjutab BBC.

Naiste kõige levinum kingasuurus oli toona 37, aga nüüd on 39. Jalanumbrite suurenemise põhjuseks on aina pikem kasv ja suurem kaal. Selliste kehaliste muutustega kohanemiseks peavad jalalabad kasvama pikemaks ja minema laiemaks.

«Kaalu kerkimine avaldab suuremat survet jalgadele ja see tähendab, et kõõluseid ja liigeseid on vaja rohkem pingutada, et säilitada jalastruktuuri ja liikuvus, selgitas doktor Lorraine Jones.

Suurbritannias 2000 inimese seas tehtud küsitlusest selgus, et inimesed tajuvad oma jalgade suurenemist.

Pea veerand meestest ja ligi 41 protsenti naistest olid veendunud, et nende jalad on viimaste aastate jooksul suuremaks läinud. Viiendik kurtis, et on hädas endale sobivate jalatsite leidmisega. Paljud tunnistasid, et ostavad neile sobimatuid jalatseid, mitte küll tahtlikult, vaid moest lähtudes. Veidi vähem kui kolmandik naistest ja viiendik meestest tunnistasid, et kannatavad päevas jalavalu käes.

Ükskõik, millise jalanumbriga on tegemist, on Jonesi sõnul oluline leida endale mugav ja hästi istuv jalats.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles