Lugejad soovitavad: kuidas võililleplekke eemaldada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võilill.
Võilill. Foto: PATRICK PLEUL/AFP

Võilillepiima plekke on riidest väga raske välja saada, kuid Tarbija24 lugejad oskasid siiski mõningaid toimivaid vahendeid soovitada. 

Üks lugeja soovitas võililleplekkide eemaldamiseks kasutada toiduõli. Suurem osa pidi efektiivsemaks aga plekisoola, mida müüakse näiteks Looduspere poes.

Samuti soovitati sapiseepi. «See on ülihea. Veidi käte vahel nühkimist, siis riie seebisena masinasse ja puhas. Vanad plekid olid ka kadunud,» märkis lugeja. Samas leidis teine et see võib lisaks plekkidele kaotada ka värvi.

«Sapiseep on väga hea tõesti, aga minu riietel see võililleplekke kahjuks välja ei võtnud. Peab veel Vanishit proovima,» leidis aga kolmas lugeja.

Vanishit soovitasid veel mitmed lugejad. Üks neist õpetas, et kui riidele on Vanishi pulbrit lisatud, tuleb seda 20 minutit leotada ja seejärel pesumasinasse (40 kraadi) panna. «See võtab ära nii värsked kui ka vanad plekid.»

Liisi aga soovitas kasutada pruuni majapidamisseepi (72%), mis on müügil pea igas poes. See pidavat eemaldama nii võilille-, pori- kui ka muruplekke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles