Korterelamu keldrites leidub ohtlikke aineid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keldriboksides leidub uskumatuid asju.
Keldriboksides leidub uskumatuid asju. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Korteriühistud on mõnelgi juhul olnud sunnitud pistma rinda olukorraga, kus maja suletud keldriboksi on peidetud teisi ühistuliikmeid ohustavad kemikaalid.

«Hiljuti juhtus näiteks Tallinnas selline lugu, et talgute käigus korrusmaja keldrit koristada soovinud talgulised avastasid sealt suure koguse kemikaale. Anumates kemikaalid viidi majaesisele trepile ja kutsuti ka päästeamet,» rääkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige ja õigusosakonna juhataja Urmas Mardi. Kemikaalid koguti tema sõnul autosse ja viid päästeameti viidatud kogumiskohta, sest tavajäätmete hulka neid panna mingil juhul ei tohi.


Kemikaalide utiliseerimise eest tuli tasuda üsnagi soolane arve. Mardi tuletas meelde, et kemikaaliseaduse kohaselt võib inimene omada ja hoida vaid jaemüügis olevaid kemikaale ning seejuures tuleb järgida kemikaali käitlemise kohta kehtestatud ohutusnõudeid.

Ka seisab seaduses, et hoiukoht peab tagama kemikaalide hoidmise viisil, mis ei kahjusta inimest, keskkonda ja vara. Samuti peab hoiukoht olema varustatud selgelt nähtavate ning ohu liigist teavitavate hoiatussiltide või –tahvlitega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles