Lugeja küsib: kas vedelikud peab lennates ühte kilekotti pakkima?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vedelike pakkimine läbipaistvasse kilekotti Moskva lennujaamas.
Vedelike pakkimine läbipaistvasse kilekotti Moskva lennujaamas. Foto: SCANPIX

«Läbisin täna Charleroi lennujaama, kus väideti, et enam pole vaja oma kosmeetikat väiksesse kilekotti kokku panna, vaid piisab, kui kõik pudelid jäävad alla 100 ml. Mulle ei müüdud enam väikest kotikest ja ma läbisingi niisama kohvrisse loobitud vedelikukestega turvakontrolli. Esmaspäeva õhtul Tallinnast minnes nõudsid nad veel vedelikke ühes kotis,» uuris Tarbija24 lugeja.

Vastab Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts:

Regulatsioonid on kõikidele lennujaamadele ühesed ja need on sätestanud Euroopa Komisjon. Eestis teostab järelevalvet lennuamet.

Hetkel on sätted ikkagi sellised, et vedelikud peaksid olema läbipaistvas pisikeses kotis. Meile ei ole teada, et kellelegi mingeid erisusi selles osas oleks lubatud, kuna kohustused on kõigil samasugused. Seega ei saa meie kommenteerida, mis või miks ühes või teises lennujaamas lubatud on.

Siiski praegu juba liigutakse selle suunas, et lennujaamades oleksid olemas vedelike analüüsimiseks vajalikud seadmed, et varsti ei peaks neid enam eraldi pakendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles