Mobiilifirmad panid lapsklientide kaitseks seljad kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilioperaatorid sõlmisid lepingu oma lapsklientide ühiseks kaitseks.
Mobiilioperaatorid sõlmisid lepingu oma lapsklientide ühiseks kaitseks. Foto: SCANPIX

Eesti suuremad mobiilsideoperaatorid EMT, Elisa ja Tele2 allkirjastasid äsja ühise hea tahte kokkuleppe laste turvalise mobiilikasutuse tagamiseks. Leppe eesmärk on kaitsta mobiiltelefone kasutavaid lapsi kiusamise ja alaealistele sobimatu sisu eest.

«Sellest lepingust võidavad kõik osapooled, nii lapsed, lapsevanemad kui ka operaatorfirmad, kelle pakutavaid võimalusi juletakse siis ehk rohkem kasutada,» ütles Elisa Eesti juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

Kokkuleppe järgi kohustuvad Eesti mobiilioperaatorid tagama enda poolt mobiiltelefoni toodetava sisu osas, et vaid täiskasvanutele mõeldud sisuteenused pole kättesaadavad lastele ja teismelistele.

Samuti hakatakse jälgima koostööpartnerite poolt pakutavat kaubanduslikku mobiilisisu.

«Nii peavad nüüdsest telereklaamides mobiilipiltide ja –helinate pakkujad selgelt välja tooma teenuste hinnad,» märkis Hiiepuu.

Lisaks soovivad mobiilsideoperaatorid võimaldada lastevanematele vahendeid reguleerimaks, millisele sisule laps mobiiltelefoni kasutades juurde pääseb. Sinna alla kuuluvad eriteenused, eritelefonid, piirangute seadmise võimalused, kõnede filtreerimine ja arvekontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles