Palo: riik peab pangateenuse vähenemise trendi sekkuma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja taristuminister Urve Palo kutsel täna kogunenud pangateenuste kättesaadavuse üle arutlenud ümarlaud otsustas moodustada töögrupi, mis pakub septembri lõpuks välja konkreetsed ettepanekud.

«Pangateenuse vähenemise trend maapiirkondades on jätkuv ja jõudnud juba piirkonnakeskustesse. Selge, et turg ja konkurentsisituatsioon seda probleemi ära ei lahenda. Seetõttu on riigil kohustus sekkuda,» ütles Palo.

Pangateenuste kokkutõmbamine ei ole ainult tarbijate probleem, vaid puudutab valusalt ka kohalikke ettevõtjaid.

«Ühest küljest saan aru panga soovist oma kulusid optimeerida, kuid teisest küljest ei saa kõike rahas mõõta. Kahel suuremal pangal on enam kui 2/3 turuosast, mis tähendab, et nad on saavutanud suure osa Eesti inimeste usalduse. Kuid see tähendab ka vastutust,» lausus minister.

«Soovin jõuda kokkuleppele, mis kõiki osapooli rahuldab. Mul on hea meel, et ümarlauas osalejad on valmis konstruktiivselt lahendusi otsima ja ootan loodud töögrupilt sügisel konkreetseid ettepanekuid.»

2013. aasta lõpu seisuga oli Eestis 140 kontorit, millest 96% asub linnades. See on 35% vähem kui 2009. aastal. Sularahaautomaatide arv on võrreldes 2007. aastaga vähenenud 12% ja makseautomaatide arv 40% võrra.

Ümarlaual osalesid Pangaliidu, Swedbanki, SEB Panga, Tarbijakaitseameti, Eesti Panga, Konkurentsiameti, Eesti Maaomavalitsuste Liidu, Eesti Linnade Liidu, Eesti Posti ja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles