Raamatupoodideta maakonnas hakatakse taas kirjavara müüma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustika Keskuse Rahva Raamat.
Mustika Keskuse Rahva Raamat. Foto: Andres Haabu / Postimees

Üle kolme aasta raamatukaupluseta olnud Ida-Virumaa raamatusõpradel on põhjust rõõmustada, sest eeloleval suvel avatakse Kohtla-Järve Vironia keskuses Apollo ning Narva Astri keskuses Rahva Raamatu raamatupood.

2011. aasta jaanuaris suleti Jõhvis maakonna viimane raamatukauplus Valgus, mis tekitas inimestes muret, kuna lähim raamatupood, kust võib eestikeelseid teoseid leida, asub Rakveres, kirjutab Põhjarannik.

Vironia keskuse turundusjuhi Priit Seäski sõnul on Apollo juhtidega juba varemgi vesteldud ning huvi raamatupoe Kohtla-Järvele toomise vastu on olnud mõlemapoolne.

Ka Narva Astri juht Tarmo Kleimann on möödunud aasta oktoobris Põhjarannikule öelnud, et läbirääkimisi mõlema ketiga on varemgi peetud, kuid siis oli probleemiks asjaolu, et 95 protsenti Narva elanikest kõneleb vene keelt.

Nii Apollo kui ka Rahva Raamatu Ida-Virumaale jõudmine on eriti märkimisväärne just siinsetele eestlastele, kuna pärast viimase raamatupoe sulgemist Jõhvis on eestikeelseid raamatuid peamiselt võimalik leida ainult toidukauplustest. Valik neis on aga üsna kesine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles