GoAdventure hakkab ohust hoolimata Egiptuse reise müüma

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkupõrked Egiptuses.
Kokkupõrked Egiptuses. Foto: SCANPIX

Kui välisministeerium soovitab endiselt võimalusel vältida Egiptusesse reisimist, siis reisikorraldaja GoAdventure tugineb pigem Egiptuse turismiameti infole ning alustab Egiptuse reiside müüki ka sel hooajal.

Kuigi mõned riigid, sealhulgas Eesti välisministeerium, ei ole hoiatust Egiptusesse reisimise kohta veel tühistanud, pole paljude suurriikide arvates Egiptuse kuurortidesse reisimine ohtlik, leidis GoAdventure.

Viimastel aastatel aset leidnud pöördelised sündmused poliitikas avaldavad reisikorraldaja teatel mõju pigem valitsusorganisatsioonide tööle Kairos ja Aleksandrias ning puhkajaid ei puuduta. Viimane turiste puudutav intsident toimus mitmeid kuid tagasi, käesoleva aasta veebruaris Tabas, mis asub eestlaste hulgas populaarsetest kuurortidest, Hurgadast ja Sharm el Sheikist väga kaugel.

«Näiteks Inglismaa on välja andnud üheselt mõistetava kaardi Egiptusest, kus erineva riskiastmega piirkonnad on eri värvidega selgelt tähistatud. Sellelt on ka Egiptuse geograafiaga vähem kursis oleval inimesel lihtne aru saada, et kuurordid jäävad ohualadest kaugele eemale,» ütles GoAdventure Eesti tegevjuht Marina Moks.

Ta lisas, et reiside müügiga Egiptusesse on alustanud ka Soome reisikorraldajad - Soome välisministeeriumi hinnangul ei ole reisimine puhkusepiirkondadesse ohtlik. «Isegi tavapäraselt pigem üliettevaatlik USA ei too puhkusesihtkohti ohtlike piirkondadena välja, vaid pigem manitseb tavapärasele reisimisega seotud tähelepanelikkusele.»

«Egiptus - üks meie põhisihtkohti - on eestlaste poolt juba palju aastaid armastatud. Loodame väga, et stabiliseeruv riigi sisekliima võimaldab neil peagi taas eelistatuima puhkusesihtkoha tiitli tagasi võita ning meie avareisiks oktoobri lõpus on sealne olukord veelgi rahulikum kui täna,» ütleb Marina Moks.

Eesti välisministeerium hoiatab aga endiselt Egiptusesse reisimise eest, ehkki ohuhinnang on nüüd veidi madalam: Egiptuses ei ole soovitatav ringi liikuda pimedal ning öisel ajal, sest sagenenud on väike-kuriteod ning turistide vastu suunatud vägivald. Seetõttu soovitab ministeerium olla tavapärasest ettevaatlikum ka turismikuurortides.

Mai keskel avas talvehooaja reiside müügi reisikorraldaja Novatours. Esmakordselt puudub valikust aga Egiptus. Novatoursi OÜ tegevjuht Andree Uustal ütles toona, et Egiptuse siseriiklik olukord on jätkuvalt ebastabiilne ja välisministeeriumi ohuhoiatus endiselt tasemel, mis soovitab vältida igasugust reisimist Egiptusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles