Mida ei tohiks kunagi mikrolaineahju panna?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrolaineahi.
Mikrolaineahi. Foto: Sille Annuk

Ehkki mikrolaineahi kuulub paljudesse köökidesse teiste kodumasinate seas, ei teata veel siiski päris hästi, mida tohib sinna panna ja mida mitte - on terve rida asju, mis võivad mikrolaineahjus plahvatada, kirjutab news.com.au.

Kotid ja ajalehed

Mikrolaineahju ei tohi panna paber- ja plastikkotte ega ajalehti, kuna need võivad põlema süttida ja eraldada mürgiseid aure.

Plastkarbid

Toidu mikrolaineahjus kuumutamiseks ei tohi kasutada plastkarpi, kui sellel pole just märgist, et see on «mikrolaineahjus ohutu».

Näiteks pole soovitatav mikrolaineahju panna jogurtitopse, margariinikarpe ja hapukoore pakendeid, kuna enamasti on need mõeldud vaid ühekordseks kasutamiseks ega talu kõrget temperatuuri - isegi lühiajaliselt mitte. Plastkarp võib ahjus sulada ja eraldada kahjulikke kemikaale.

Munad

Toore muna keetmine mikrolaineahjus lõpeb päris kiiresti selle «plahvatamisega».

Puuviljad

Mõned puuviljad võivad mikrolaineahjus plahvatada, näiteks viinamarjad. Rosinad võivad aga suitsema minna.

Metallesemed

Metall peegeldab mikrolaineahju kiirgust. Metallesemed võivad mikrolaineahjus tekitada sädemeid ning see võib mikrolaineahju kahjustada. Metalli puhul võiks kasutada ainult valmistaja poolt mikrolaineahjus kasutamiseks heakskiidetud esemeid (nõusid).

Alumiiniumfoolium

Alumiiniumfoolium võib mikrolaineahjus tekitada tulekahju. Küpsetuspaberi kasutamine mikrolaineahjus on lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles