Lugeja küsib: kas Eesti poodides müüdavad puuviljad on tervislikud?

Triin Ärm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljades leidub palju antioksüdante.
Puuviljades leidub palju antioksüdante. Foto: Panther Media/Scanpix

«Andsin lapsele Poola õunu ja tal tulid imelikud punased täpid peale. Hakkasin mõtlema, kas Eesti poodides müüdavad puuviljad on ikka tervislikud? Pidevalt räägitakse, et peaks sööma viis peotäit puu- ja juurvilju, aga kui selline reaktsioon tekib,» uurib lugeja. 

Vastab Tartu ülikooli toitlustusteenistuse dieetarst Liidia Kiisk.

Õunaallergia puhul organismi immuunsüsteem reageerib toores õunas  sisalduvale valgule.  Soovitatakse tarbida õunu keedetult või küpsetatult, siis ei vallandu ägedat allergilist reaktsiooni. Õunaallergia esineb sageli koos õietolmuallergiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles