Vandaalid rikuvad regulaarselt Elroni ronge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong, mis mullu oktoobris täis soditi.
Elroni rong, mis mullu oktoobris täis soditi. Foto: Elron

Vandaalid sodisid hiljuti Pääsküla depoos seisnud Elroni rongi vagunid üleni kirjuks - see on tänavu juba viies selline juhtum.

Rongifirmale läheb see kalliks maksma, nimelt kulub grafiti eemaldamiseks ühelt rongilt keskmiselt 5000 eurot.

«Pärast igat sellist juhtumit teeb Elron avalduse politseile, kellega menetluse käigus koostööd tehakse,» märkis Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste, kelle sõnul on politsei mitmel korral ka kurjategijad tabanud.

Kõige n-ö probleemseimateks kohtadeks, kus ööbivaid ronge soditakse, on Riisipere ja Aegviidu jaamad. Kaareste sõnul võetakse soditud rong koheselt puhastamiseks liinilt maha, sest «Eestis peavad liiklema puhtad ja viisakad rongid».

Elron on kõik Eestimaa lõppjaamad varustanud videovalvega ning pilti jälgitakse ettevõtte peakontorist. Samuti on leping sõlmitud turvaettevõttega, kes vajadusel koheselt reageerib.

«Ka oleme koostöös raudteeomanikega parandanud lõppjaamade valgustust ning oleme valmis tegema täiendavaid töid, et parandada lõppjaamade valvet veelgi,» nentis Kaareste, kes lisas: «Samas tahame majandada kuluefektiivselt ning rongide valvamine juhuks, kui mõni seltskond oma korravastast hobi harjutab Eesti riigi vara peal, ei ole näide kuluefektiivsusest.»

Elroni rongid on vandaalitsemise ohvriks langenud ka möödunud aastal. Näiteks soditi mullu oktoobris Aegviidu jaamas täis Elroni uhiuue rongi vagun. Samuti on huligaanid kiviga puruks visanud Elroni rongide aknaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles