Eesti maasika hind võibki jääda kõrgeks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad.
Maasikad. Foto: Caro / Scanpix.

Eesti maasika hind on hetkel neli-viis eurot kilogrammi kohta, kuid kui vihmane ja külm suvi jätkub, siis erilist hinnalangust oodata pole.

Kui kodumaise maasika kilohind jääb viie euro kanti, siis Läti-Leedu maasikaid saab juba pooleteise euro eest, vahendab ERRi uudisteportaal ERR-i raadiouudised.

Viljandi maasikakasvataja Maarika sõnul on tänavune sombune suvi muutnud äri keeruliseks, sest päikest on vähe, ilmad jahedad, vihma liiga palju ja marjad ei küpse, vaid kipuvad mädanema.

Tema hinnangul tuleb hooaeg lühike ning tänu sellele jääbki marja kilohind kõikuma viie euro ümber.

Luunja maasikakasvataja Mart sõnas, et tänu Leedu marjale on hind all, sest kõik ostavad seda, ent kui sellised ilmad jätkuvad, siis Eesti maasikate hind rohkem alla ei lähe.

Eesti maasikakasvatajate liidu juhatuse liige Elke Lillemets rääkis Lääne Elule, et tänavune maasikasaak tuleb Eestis tavapärasest umbes viiendiku võrra väiksem, sest talvine külm tegi taimedele liiga.

Lillemetsa sõnul tuleb suurem Eesti maasika saak järgmisel nädalal ning kestab vähemalt kolm nädalat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles