Vaata, kuidas oma nutiseadet tööl õigesti kasutada

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötegemiseks kasutatakse üha rohkem isiklikke nutiseadmeid.
Töötegemiseks kasutatakse üha rohkem isiklikke nutiseadmeid. Foto: Panther Media/Scanpix

Andmekaitse inspektsioon sai valmis juhendi, mis annab nii töötajatele kui ka tööandjale soovitusi, kuidas kasutada töötegemiseks oma isiklikke nutiseadmeid.

Juhise väljatöötamise tingis nutitelefonide ja tahvelarvutite populaarsuse kiire tõus, mille tõttu puutuvad tööandjad üha enam kokku olukorraga, kus töötaja tahab kasutada igapäevatöö tegemiseks isiklikke seadmeid, sh tööandja teabele juurdepääsuks, selle salvestamiseks ja töötlemiseks.

«Senine praktika on näidanud, et kasutajad ei rakenda oma isiklikule seadmele ja seal olevate era ja tööga seotud andmete sh isikuandmete kaitsmiseks piisavaid turvameetmeid erinevalt tööandjast,» selgitas juhise vajalikkust Andmekaitse Inspektsiooni IT-nõunik Urmo Parm.

Inspektsioon soovitab tähelepanu pöörata näiteks tugeva salasõna kasutamisele seadme turvamiseks, seadmes hoitava tundliku info krüpteerimisele ning juurdepääsu lukustamisele ja andmete automaatsele kustutamisele, kui salasõna sisestatakse mitmeid kordi valesti.

AKI sõnul kasutatakse isiklikku nutiseadet suure tõenäosusega ka info vahendamiseks sotsiaalmeedias, mistõttu soovitab inspektsioon organisatsioonidel analüüsida ka vajadust sotsiaalmeedia reeglistiku järele.

Lisaks tasub pöörata tähelepanu riskidele, mis kaasnevad, kui isikliku seadmega töödeldavaid isikuandmeid hoitakse avalikus pilves krüpteerimata kujul.

Juhisega saab täpsemalt tutvuda:

https://www.aki.ee/sites/www.aki.ee/files/elfinder/article_files/Isiklikud%20mobiilsed%20seadmed%20t%C3%B6%C3%B6keskkonnas.pdf

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles