Mida saab teha jahubanaanist?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahubanaan.
Jahubanaan. Foto: Erakogu.

Poodides müüdav jahubanaan on tavalisest banaanist veidi kallim, selle tekstuur ja maitse meenutavad pigem maguskartulit - ainult väga küpse vilja puhul maitseb see nagu banaan. Mida sellest valmistada saab, rääkis Rimi puu- ja köögivilja kategooriagrupi juht Elis Ehrbach.

Ehrbach kirjeldas, et jahubanaan on väga tärkliserikas, rohelise ja paksema koorega. Selle viljaliha on tugevam ja mitte nii magus kui tavalisel banaanil. Vilja küpsedes muutub koor kollaseks ja seejärel mustaks.

«See banaan pole mõeldud värskelt söömiseks, vaid sobib töötlemiseks,» märkis Ehrbach.

Jahubanaani keedetakse suppides või hautistes ja see sobib hästi kokku õunte, maguskartulite ja suvikõrvitsaga. Ida-Aafrika riikides kääritatakse jahubanaanist õlut.

Jahubanaani saab keeta, küpsetada, grillida ja praadida. Toiduvalmistamise käigus säilib selle kuju ja konsistents.

«Vees tuleks jahubanaani keeta umbes 25 minutit, grillimiseks võiks aga selle panna umbes 45 minutiks kümne sentimeetri kõrgusele tule kohale,» õpetas Ehrbach, kelle sõnul süüakse jahubanaani sageli ka praetuna.

Samuti võib seda küpsetada ahjus koos koorega (pärast hoolikat pesemist) temperatuuril 180 kraadi umbes tund aega.

«Kui tahate küpsetada banaani kooreta, tehke mõlemasse vilja otsa sisselõige ja eemaldage koor. Koore sisse võib teha ka pikuti sisselõike enne ahjupanekut.

Küpsetada saab neid üksnes täiesti küpsena.

Jahubanaane tuleks hoida toatemperatuuril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles