Lugeja küsib: mida teha, kui kass on vahelduva eduga nädal aega oksendanud?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õuekassidel karvapallidega probleeme pole.
Õuekassidel karvapallidega probleeme pole. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Üheksa-aastane kass on vahelduva eduga nädal aega oksendanud. Mõni päev on olnud juba OK, aga täna jälle ei söö midagi ja oksendab läbipaistvat vedelikku. Selline probleem on varem ka olnud ja lõpuks on välja oksendanud karvapalli. Kuidas saaksin teda aidata? Oleme andnud karvapallipastat kuid see väga ei leevenda,» küsib kassiomanik.

Vastab loomaarst Ain Erkmaa Tartu Raatuse tn loomakliinikust.

Toas elavatele kassidele on karvapallid suur probleem. Tuba on soe, ninaesine rikkalik ja nii kulubki enamus energiast pidevale karvavahetusele. Kass lakub ennast (kes rohkem, kes vähem) ning lahtine karv neelatakse lihtsalt alla, sest tänu neelu poole suunatud kidadele keele pinnal ei saa kass neid välja sülitada. Õuekass sööb temale vajaliku hetkel temale teadaolevate taimede osi ning oksendab õigel ajal karvapallid välja. Toakassidel on võimalused selles osas piiratud ja seda niinimetatud karvapallipastat tuleks anda üsna regulaarselt (vajadusel suisa iga päev).

Kui loom on juba nädal aega oksendanud ja millestki käepärasest abi pole, on vaja arsti juurde pöörduda ning läbi viia vajalikud uuringud sest oksendamine võib olla paljude tõsiste haiguste sümptom ning millele jälile saamiseks ja kiiresti ravi alustamiseks pole otstarbekas aega kaotada.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles