Endine baaridaam avas Saaremaa esimese loomahotelli

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid.
Kassid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaarma vallas Praakli külas tegutseb nüüdsest Saaremaa esimene loomahotell Kuldne Viisik. Hotellile andsid nime seda pidava pere oma viis looma – kolm koera ja kaks kassi.

«Lihtsalt kujunes nii, et sõbrad-tuttavad tõid oma lemmikuid hoida, ja siis otsustasime, et teeme ära selle loomahoiu,» lausus ettevõtmise eestvedaja Marge Kaju, kellel on selline idee meeles mõlkunud juba ammu, kirjutab Saarte Hääl.

Loomahotelli on oodatud eelkõige kassid ja koerad, aga ka väiksemat sorti lemmikud, näiteks papagoid, pisinärilised jt. «Hobuseid me kahjuks ei võta, oleks oma talumaja, siis veel,» märkis Kaju.

«Ma ju enamuse ajast merel,» naeris peremees Jaren vastuseks küsimusele, kuidas tema sellele vaatab, et võõrad loomad koduõuel ringi jalutavad.

Hirmu, et loomad omavahel riidu lähevad, perenaise arvates olla ei tohiks. «Oleneb muidugi looma iseloomust ja kuidas teda on kasvatatud. Kui ta on sotsialiseerimata, siis tuleb temaga selles osas tööd teha,» rääkis Marge Kaju. Kui tegemist on seltsimatu loomaga, hoitakse teda teistest lahus.

Lisaks hoiuvõimalusele pakutakse lisateenusena pesemist ja küüntelõikust, kuulekustrenni ja vajadusel transporti. Kui omanikul loomade toitmise osas mingeid erisoove on, siis võetakse ka neid arvesse. Oma koertele annab Marge näiteks teraviljavaba sööki.

Tallinnast pärit ja nii-öelda mehe kaudu saarlaseks saanud Marge Kaju töötas viimati laeva peal baaridaamina. Abikaasa Jaren on vanemtüürimees.

Ööpäeva eest loomahotellis tuleb maksta 10 eurot, nädalavahetusel 13 eurot. Kui loom jäetakse hotelli aga pikemaks, on hind kokkuleppeküsimus.

Vaata pilte siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles