Venelased suudavad töökaotusega eestlastest paremini toime tulla

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötute ümberõpe.
Töötute ümberõpe. Foto: Ants Liigus

Venelastel on eestlastest märksa lihtsam oma töötustaatusega leppida ja nad otsivad tunduvalt aktiivsemalt tööd, ütles Põhja-Tallinna töötute klubi organisaator, vahendab ERR Uudised.

Praegu on klubid suvevaheajal, kuid plaanivad sügisel oma tegevust taas jätkata, kirjutas ERRi venekeelne uudisteportaal.

Vastates küsimusele, kui palju klubis osalenutest lõpuks töö leidis, juhtis Põhja-Tallinna töötute klubi koordinaator Jevgenia Kirilova tähelepanu sellele, et need arvud sõltuvad linnaosast ja selle paiga elanike keskmisest haridustasemest.

Tema sõnul on Põhja-Tallinnas palju keskharidusega elanikke, kesklinnas elab aga rohkem kõrgharituid. «Praegune olukord näitab, et keskharidusega inimesed leiavad töö lihtsamini kui kõrgharidusega,» ütles ta.

Eri linnaosade klubide tööst kokkuvõtteid tehes jõuti järeldusele, et venelased on väljaõppe käigus ja üleüldse tööturul aktiivsemad tegutsejad. «Eestikeelsed inimesed Eestis tunnevad end lõdvemini ja enesekindlamalt, kuid sattudes stressiolukorda, milleks töö kaotamine igaühele on, langevad tema käed nõutult rüppe rohkem kui karastunud Vene inimesel, kes, mulle näib, on juba kõigeks valmis,» ütles Kirilova.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles