Tihenenud rongiliiklus ahvatleb reisijaid üha rohkem

Dagny Viks
, dagny.viks@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongireisija peab olema laupäevast valmis maksma senisest kõrgemat piletihinda.
Rongireisija peab olema laupäevast valmis maksma senisest kõrgemat piletihinda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga ja pealinna vahet saab alates juuni algusest rongiga sõita lausa kolm korda päevas ja ilma Tartus ümber istumata.

Liinid sõidavad küll läbi Tartu, kuid reisijate rõõmuks puudub vajadus seal ümber istuda. Sama rong jätkab Tartus teekonda mõlemal suunal ning ooteaeg on napid kaks minutit.

Rongitransport kinnitab üha tugevamalt oma kanda ning reisijad on uued oranžid, vaikselt liikuvad, mugavad ja modernsed rongid kiiresti omaks võtnud. Kui üle-eelmisel nädalal tuli bussifirma Sebe välja teatega, et tõmbab oma liine koomale ning sulgeb muu hulgas ühe Tallinna–Valga–Tallinna liini just reisijate arvu vähenemise tõttu, siis Elron võib uhkust tunda reisijate arvu tõusu üle ka Valgamaal.

Elroni infospetsialist Raili Maarja Mänd kinnitas, et rongiga reisijaid on Valga liinidel tõesti varasemast enam, kuid täpsemad arvud selguvad alles juuli alguseks.

Eriti rahul väikesed lapsed

Eile ennelõunal Valka jõudnud rongist vooris välja hulk rahvast – nende hulgas nii noori kui vanu, välismaalasi kui kohalikke, nii suuremate kohvrite kui ka väikese pagasiga sõitjaid.

Tallinna-Valga rongiga küll vaid lühikese vahemaa sõitnud Ethel Susi oli enam kui rahul. «Kasutasime tegelikult rongi alles esimest korda, kuid alates tänasest eelistame kindlasti rongisõitu kõigile teistele transpordiviisidele,» ütles Susi. Naine võttis reisi ette kolme väikese lapsega. Tõukeratastel mudilaste nägudest võis välja lugeda, et uudne sõidukogemus oli neile igati meelepärane.

«Tegelikult oli meie rongisõit ikka väga mugav. Lapsed ei olnud turvavöödega istmete külge kinnitatud ja said sõidu ajal pisut liikuda ning end mõnusalt tunda,» tõi naine välja. «Istekohtade valik oli lai ning saime täiesti privaatselt omaette istuda.»

Ethel Susi, kes varem on peamiselt autoga ringi liikunud, näeb just lapsi silmas pidades ennast ka tulevikus rohkem rongireisijana. «Üks laps on praegu Tallinnas ja seepärast tuleb ikka ette liikumist Tallinna ja Lõuna-Eesti vahel. Nüüdsest kasutamegi kindlasti liikumiseks üha tihedamini rongi,» selgitas naine.

Kell 14 Valgast väljuvale rongile kiirustanud Kristiina Tannenberg võttis reisi samuti ette lapse soove silmas pidades.

«Tüdruk ütles, et sõidame rongiga,» rääkis Tannenberg, kuidas seekord vanaisale uue ja põneva transpordivahendiga külla tuldi. «Lapsele meeldis sõit väga ja ta juba ütles, et ei jõua ära oodata, millal uuesti sõita saab,» lisas tüdrukutirtsu ema.

Mugavus pluss ajavõit

Tannenbergi sõnutsi peaksid inimesed kindlasti rongisõitu bussitranspordile eelistama, kuna see on kiirem ning mugavam ja uute ilusate rongidega on lihtsalt lust sõita.

Valgast Tartusse suundunud Kevin Kaldma rääkis, et rongisõitu tuleb tal ette vähemalt kord nädalas ning tema on väga rahul. «Esiteks on see poole odavam kui bussiga sõita ja mugavam on ka,» selgitas Kaldma.

Reporteriga vestelnud reisijad olid igati rahul ka praeguse sõidugraafikuga, mis pakub võimalust Valgast Tartu ja Tallinna suunal ning vastupidi liikuda nii hommikupoolikul kui pärastlõunal. Kui bussisõit Tallinna ja Valga vahel kestab nelja tunni ümber, siis rongiga jääb ajakulu kolmveerand tunni võrra lühemaks.

GRAAFIK JA HINNAD

Valga–Tallinn                          Sõiduaeg       

        6:14–9:28                3 h 14 min

        14:00–17:16           3 h 16 min

        16:42–19:57           3 h 15 min

Tallinn–Valga   

        8:16–11:32             3 h 16 min

        13:16–16:30           3 h 14 min

        15:35–18:52           3 h 17 min

Pileti hind Valga-Tallinna ja Tallinna-Valga liinidel

                             Täishind      Hind sõidukaardiga

Ühe korra pilet          13.90 €         12.51 €

Ühe korra

sooduspilet              9.70 €             8.73 €

1. klassi pilet         18.10 €            16.29 €

Allikas: Elron

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles