Lugeja küsib: kas töögraafikuid tohib välja anda nädalate kaupa?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andmed tuleb esitada heauskselt ja arusaadavalt.
Andmed tuleb esitada heauskselt ja arusaadavalt. Foto: SCANPIX

«Kas see on lubatud, et töögraafikuid antakse välja nädalate kaupa? Iga nädala algul saame uue graafiku. Nii on olnud juba aasta algusest saadik. Osakonna juhataja väidab, et ta ei saa midagi teha, sest graafikuid koostab arvuti. Praegu on selline olukord, kus olin esmaspäeval tööl, aga uut graafikut ei ole saanud ja ei tea, millal uuesti minema pean. Kas olen kohustatud tööle ilmuma, kui helistab näiteks ja kutsub kohe tööle?» küsib lugeja.

Vastab Tiit Kruusalu METI personaliabist.

Vastavalt TLS § 6 lg 6 peaks summeeritud tööaja arvestuse korral Teie töölepingus olema kirjas tööajakava (graafiku) teatavaks tegemise tingimused. Teil on igal ajal õigus neid andmeid tööandjalt nõuda ja tööandjal on kohustus need kahe nädala jooksul esitada. Soovitav oleks seda teha kirjalikult. 

Andmed tuleb esitada heauskselt ja arusaadavalt. Teie puhul jääb mulje, et tööandja ei ole käitunud heauskselt. Tööandja viide arvutile on minu hinnangul kohatu, sest arvuti taga istub ju inimene.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles