Lugeja küsib: kuidas käituda, kui parklas kahjustas teine sõiduk minu auto külge?

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: AFP/SCANPIX

«Kuidas käituda, kui parklas tekitas kõrvale parkinud sõiduki kasutaja uksega minu sõiduki uksele kahjustuse (sõiduk oli kohal, aga kasutajat mitte)?» küsib lugeja.

«Fikseerisin olukorra mõlema sõiduki liikluskindlustuse telefonil ja ka politseisse. Viimane ütles, et piisab vaid sellest telefonivestlusest ja nad fikseerivad olukorra, kuid pean tegema ise pildid ja esitama hiljem arvatava põhjustaja liikluskindlustusele ja ka politseile kahju hüvitamiseks.

Küsisin veel üle, kas kindlasti ei pea politsei seda olukorda tulema fikseerima ja sain vastuseks, et ei pea, piisab minu poolt tehtud piltidest. Järgmine päev ei teadnud keegi midagi politseis ja vastaspool (jätsin kirja ja palusin võtta ühendust kindlustusandjaga) ei tunnista tehtut. Avaldus on saadetud mõlema sõiduki liikluskindlustusele ja politseile. Politsei on fikseerinud mõlema osapoole seletuskirja ja pildid kahjust ning ütles, et edasi saan nõuda ekspertiisi ja läbi kohtu kahju hüvitamist. Kas tegemist pole ikkagi liiklusjuhtumiga, mida peab menetlema kindlustus? Mida teha edasi, kuna arvatava süüdlase kindlustus pole minuga ühendust võtnud, kuigi vastus tuli, et ühe tööpäeva jooksul võetakse minuga ühendust?» uurib lugeja.

Vastab Lauri Potsepp Eesti Liikluskindlustuse Fondist.

Kindlustusandja selgitab nõude menetlemise käigus välja, kas tegu on liikluskindlustuse kindlustusjuhtumiga ja kas sellel kindlustusandjal, kellele nõude esitasite, on kahju hüvitamise kohustus. Kahju tekitamist Te pealt ei näinud ja eeldatav kahju tekitaja ei tunnista kahju tekitamist. Seega tuleb nõude menetlemise käigus leida vastus küsimusele – kes kahju tekitas. Kui kahju tekitaja jääb kindlaks tegemata, siis ei saa Te kahju hüvitamist nõuda. Kui kahju tekitaja on selge, siis saate kahju hüvitamist nõuda tema liikluskindlustuse kindlustusandjalt.

Küsige kindlustusandjalt, mis seisus on Teie nõude käsitlemine ja millised on nõude menetlemise edasised sammud. Tarvidusel tuleb tellida ekspertiis, kuid tuleb arvestada, et ekspertiisi kulud võivad jääda Teie kanda, kui ekspertiisi tulem ei aita kahju tekitajat leida.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles