Niru maasikasaagi järel tuleb hea seeneaasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened.
Kukeseened. Foto: Lauri Kulpsoo

Kui maasikate kõrghooaeg hakkab juba lõppema ja marju on tavapärasest vähem, siis seenesõbrad võivad oodata head aastat, mis muudab seente hinna ka turul taskukohasemaks.

Maasikahooaeg algas tänavu veidi enne jaani ja suuremad maasikakasvatajad loevad selle praegu juba lõppenuks, saak jäi eelmistest aastatest väiksemaks ja marjade valmimise tippaeg lühemaks, kirjutab Õhtuleht.

Seevastu seenelistele peaks tänavune aasta tulema hea ja varajane, lubab seeneteadlane Erast Parmasto. «Kui paljudel aastatel pole juuli algul seeni ollagi, siis tänavu on seeneaasta alanud varakult,» ütleb Parmasto.

Kagu-Eesti metsades on juba praegu päris palju kukeseeni, linnašampinjonid, mis tavaliselt tulevad augustis, on parkides juba praegu ninad maa seest välja pistnud, metsades on piisavalt ka männiriisikaid, mis on ometi hilissügisene seen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles