Soome maasikatalud paluvad korjajatel tulekuga oodata

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikakorjajad.
Maasikakorjajad. Foto: Sille Annuk

Soome suurima maasikaistanduste piirkonna Suonenjoki põllumehed ütlevad Venemaalt sisserändavatele marjakorjajatele, et nad hiljem saabuksid.

Nimelt aeglustab jahe ilm viljade valmimist ja korje lükkub hilisemaks, kirjutab Yle. Sellegipoolest on piirkonda jõudnud juba osa Ukraina korjajatest.

«Meil on olnud võimalik alustada mõne varasema sordi korjamist nagu Honey,» lausus Koskelo talupidaja Juha Nenonen. Mõned ukrainlased on ka Nenoneni tallu jõudnud, kuid ta on palunud nendel, kes üle Venemaa piiri tulevad, saabumise aega edasi lükata.

Isegi, kui ilm nüüd läheb oluliselt soojemaks, võivad maasikad valmida Soomes alles juuli keskel. Igal aastal korjatakse Soomes umbes 12-17 miljonit kilo maasikaid. Suonenjokis on ligikaudu 100 talu, kus kasvatatakse lisaks vaarikaid, musti sõstraid, astelpaju, mustikaid jm.

Sarnaselt möödunud aastale on ka tänavu hiljem suvel Soome põldudele oodata palju Tai päritolu võõrtöölisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles