Viis kõige ebatervislikumat Subways müüdavat võileiba

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku on Tallinna-kandis viis Subwayd, teised neli Peetri kaubanduskeskuses, Tallinna lennujaamas, Järve keskuses ning Estonia kontserdimaja vastas.
Kokku on Tallinna-kandis viis Subwayd, teised neli Peetri kaubanduskeskuses, Tallinna lennujaamas, Järve keskuses ning Estonia kontserdimaja vastas. Foto: Toomas Tatar

Business Insider võttis kokku Põhja-Ameerika Subwaydes müüdavad võileivad ning määras nende kalorsuse põhjal kõige ebatervislikuma valiku. Viiest kaloririkkamast tootest kaks on saadaval ka Eesti Subwaydes, küll aga pisut teise kalorsusega.

Subway võileivarestorani moto «Eat fresh» (Söö värsket - toim.) aitas sel vallutada kogu maailma, kuid mitte kõik selle keti menüüst pole tervislik, kirjutab Buisness Insider.

Väljaanne analüüsis Subway menüüd, et leida kõige suurema kalorisisaldusega võileivad, mida dieedilolija peaks vältima.

Ääremärkusena lisati, et kaloriarvutustes võeti vaatluse alla 15-sentimeetrine mitmeviljasai salatilehtede, tomati, sibula, paprika ja kurgiga.

--

5. Spicy Italian juustuga (530 kcal)

Erinevatest lihadest valmistatud «vürtsikas itaallane» on üks populaarsemaid Subway tooteid. Samal ajal on see kõrge rasva- ja soolasisaldusega. Kui sama toodet küsida juustu-oregano saial, tõuseks kaloraaž 630ni.

4. Meatball Marinara With Cheese (530 kcal), saadaval ka Eestis (438 kcal).

Lihapallid tšillise Marinara kastme ja juustuga on oluliselt rohkem kaloreid kui näiteks singi- või kalkunivõileiva sees. Marinara kaste lisab kogu roale oma koguse suhkrut ja soola.

3. Steak and Cheese (550 kalorit), saadaval ka Eestis (303 kcal).

Selles võileivas on loomaliha ja juust ning paiskab seetõttu kõhutäie kaloraaži kõrgemale. Kui lisada juurde veel ka majonees, oleks kogu kalorite hulk 650.

2. Kanafilee peekoni ja sulatatud juustu kastmega (570 kcal).

See võileib (Chicken Bacon Ranch Melt With Cheese - ingl k.) on Subway üks populaarsemaid. Jättes juustu tellimata, säästad 50 kalorit.

1. Fritos Chicken Enchilada Melt with Southwest Sauce (680 kcal).

Friteeritud kana ja sulajuust rammusa kastmega kõlab juba rammusalt, samuti on sel kõrge rasva- ja soolasisaldus. Kalorikoguselt pälvis see võileib esikoha.

--

Eesti Subway piirkonna arendusjuhi Ats Raigla sõnul on Euroopa ja Põhja-Ameerika Subwayd küllaltki erinevad. «Neis näidetes on välja toodud Põhja-Ameerikas serveeritavad Subid ning nende kalorsus võib erineda mõnevõrra Euroopas kasutatavatest koostisosadest,» ütles Raigla, kes soovitab klientidel esialgu kalorsust järgi vaadata Soome Subway kodulehelt, kuna Eestis müüdavad võileivad on Soome omadega identsed.

Nüüdseks juba üle aasta Eestis avatud võileivarestorani klientide eelistuste põhjal võib Raigla sõnul juba ühtteist järeldada. «Kõige populaarsemad on kanast valmistatud võileivad ja salatid. Nendeks on Kana Teriyaki, Kanafilee ja Kana Faijta,» tõi Raigla esile.

Tänaseks Tallinnas viie võileivapoega esindatud Subway on Raigla hinnangul hakanud enam kanda kinnitama ning kinnistunud arusaam kanalihaga toodete headusest on hakanud murduma. «Julgemalt proovitakse ka teisi tooteid nagu Subway Melt ja Italian B.M.T,» lisas Raigla.

Subway võileivarestoranid asuvad Tallinnas Teatri väljaku ja Estonia puiestee nurgal, Hobujaama tänaval, Järve keskuses, Peetri kaubanduskeskuses ning Tallinna lennujaamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles