Autole pritsiva pigi vastu aitavad porikummid

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autole tekkinud pigiplekkidest on võimalik vabaneda autopesulas.
Autole tekkinud pigiplekkidest on võimalik vabaneda autopesulas. Foto: Andres Ehreinpreis

Suvise kuumaga on asfalt võrdlemisi sulanud ning selleks, et autole pigi ei pritsiks, soovitavad autoteenindused paigaldada porikummid. Kui aga pigi on juba auto peal, saab selle maha spetsiaalse pigieemaldusvahendiga.


Autoteeninduse Kaarstop Reliante meister Raimo Raie selgitas, et pigi auto peale sattumise ennetamiseks paigaldatakse autole porikummid. Sellised porilapakad on ka sõidukite
käsipesula Car Wash Group juhatuse liikme Marko Pokki sõnul väga efektiivsed, lisades, et need aitavad tervet autot ka kivide eest.

Raie sõnul müüakse bensiinijaamades ja enamikes autokauplustes ka spetsiaalset pigieemaldusvahendi liitriseid pritse. «Kui ilusti ta maha võtab, see sõltub sellest, kui palju pigi auto peal on,» selgitas meister ning lisas, et pigi eemaldamiseks võib pöörduda ka käsipesulasse: «Seda protseduuri tuleb kolm-neli korda teha, olenevalt kui palju tõrva auto peale sattunud on.»

Marko Pokk selgitas, et nende pesulas Tartus tehakse pigieemaldust lisatööna enne autopesu. Sõiduauto pigieemaldus maksab seal 75 krooni, maasturi oma 100 krooni. «Mõnel kliendil on ühe korraga pigi maas, teine tuleb kahe-kolme päeva pärast uuesti ja siis on auto täiesti korras,» rääkis Pokk.

Mees möönis, et sellise kuumaga tekib pigi kõvasti, ent üldiselt tekib autodele talvel rohkem pigiplekke kui suvel. Seda just ennekõike asfaldile puistatava lume- ja libedatõrjevahendi tõttu.

Auto vahatamine Pokki sõnul pigi vastu ei aita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles